Als je het niet wilt zien, is het te laat!

Een kind dat onschuldig wordt geboren krijgt soms iets van een wreed mysterie…

Volgens de Pakistaanse vredesactiviste Mossarat Qadeem kunnen moeders radicalisering bij hun kinderen het snelst herkennen. Maar ook: hen op andere gedachten brengen. stelt Ze pleit bovendien voor afkickcentra voor geradicaliseerde jongeren.

Mossarat Qadeem werkt al jaren met moeders van geradicaliseerde jongeren. Zij kreeg al vele radicale jongeren in Pakistan weer op het rechte pad. Bij de re-integratie spelen opleidingen en job trainingen een belangrijke rol.

De kern van de aanpak? Stel vragen: waarom ben je zo laat thuis, waarom heb je ineens zulke dure spullen, met wie ga je allemaal om? Dit zijn basisvragen die een moeder haar zoon moet durven stellen bij gedragsverandering. Daarnaast is het goed te letten een toenemend ‘kort lontje’ of agressie.
Het is belangrijk dat familie en overheidsinstanties gezamenlijk ingrijpen en weer invloed op het kind krijgen. Dat kan het beste door ze uit hun eigen leefomgeving te halen. Zorg dat je een positief ideaal zet tegenover het negatieve ideaal van jihadisme. Laat zien dat je om ze geeft; dat ze als mens belangrijk zijn. Als je dat doet, hebben ze wat te verliezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s